8 800 775-65-06 (бесплатно по РФ)

Pentru instalarea Indicatorului ”Average True Range” pe grafic, tastăm “Indicatoare” pe bara de instrumente, iar în meniul apărut alegem Oscilatoare- Average True Range

După aceasta apare o fereastră unde noi putem modifica proprietățile indicatorului plasat. Noi putem alege perioada de mediere, metoda, mutarea, devierea, setări vizuale.

 

Indicatorul Average True Range mai este numit ATR-indicatorul volatilității pieței. A fost introdus de Welles Wilder în cartea sa “Noile concepții ale sistemelor tehnice de comerț” și de atunci indicatorul s-a bucurat de o răspândire destul de largă.

ATR deseori atinge valori înalte după o micșorare sau creștere vertiginoasă a prețurilor, cauzată de vânzări disperate.

Valorile mici ale indicatorului deseori corespund unor perioade prelungite de mișcare orizontală, care se observă în extremele pieței și în perioada de consolidare.

ATR poate fi interpretat după aceleași regululi ca și alte indicatoare a volatilității.

Principiul de comerț se formulează în felul următor: cu cât este mai mare valoarea indicatorului cu atât este mai probabilă schimbarea trendului. Putem depista acest fapt pe grafic în cazurile ce urmează.

Acest indicator este puțin aplicabil la găsirea punctului de intrare. Este mai potrivit pentru închiderea unei afaceri după un trend care este autodepășit.