8 800 775-65-06 (бесплатно по РФ)

Pentru instalarea benzilor Bollinger pe grafic, tastăm “Indicatoare” pe bara de instrumente, iar în meniul apărut alegem Trend-Bollinger Bends

După aceasta apare o fereastră unde noi putem modifica proprietățile indicatorului plasat. Noi putem alege perioada de mediere, metoda, mutarea, devierea, setări vizuale.

În metodă indicăm prețurile la care se aplică indicatorul. Acestea sunt prețurile de deschidere, închidere, maxim, minim și interconexiunile lor.

Benzile Bollinger reprezintă un canal cu o lățime proporțională cu o deviere RMS standart. 

Prin urmare, acesta este nivelul flat-ului sau,cum mai poate fi numită - măsura variațiilor valorilor aleatorii în raport cu valorile medii.

Am vorbit detaliat despre aceasta în compartimentul despre liniile de regresie. Cel mai frecvent se utilizează benzile Bollinger cu devierea “2”.

Astfel, se consideră că deplasarea prețului mai mică decât devierea binară normală se va considera flat, iar deplasarea prețului mai mare decât devierea dată se va considera începutul trendului. Benzile Bollinger se măresc în timp de trend.

Și se îngustează când prețurile devin mai stabile.

Putem concluziona ca în timpul flat-ului trebuie să deschidem afaceri în recul de la benzile Bollinger.

Iar pe timp de flat la intersecția acestor linii.

Cel mai des benzile Bollinger sunt recomandate doar ca fiind orientative în mișcarea prețului pentru plasarea take profiturilor, se utilizează rar ca semnal pentru intrarea în poziție. În orice caz, înainte de utilizarea benzilor Bollinger, recomandăm să apreciați faza pieței cu ajutorul altor indicatori.

Particularitatea benzilor Bollinger: Modificările spontane ale prețurilor au loc de obicei după îngustarea benzii corespunzătoare micșorării volatilității.

Deplasarea prețurilor, demarată de la una din frontierele benzii, de obicei atinge frontiera din partea opusă.

La intersectarea benzilor Bollinger și în prezența trendului, ne putem aștepta la continuarea tendinței.

Benzile Bollinger mai au încă o utilizare foarte bună, fapt care încă nu este discutat în marile ziare. După trend, prețul deseori se lovește de frontiera opusă Bollinger (după descendent de cea de sus, după ascendenta de cea de sus) și ajunge până la cea de-a 2-a frontieră, continuind trendul.

E necesar de evidențiat că orice comerț de recul (în calitate de continuare a flatului) este posibil doar cu utilizarea stop-orderelor și în absența știrilor importante. Este necesar take-profit-ul.