8 800 775-65-06 (бесплатно по РФ)

Pentru instalarea ADX pe grafic tastăm ”Indicator” pe bara de instrumente și în meniul apărut alegem ”Trend” - ”Average Directional Movement Index”

După aceasta va apărea o fereastră în care putem modifica proprietățile indicatorului. Putem alege perioada de mediere, metoda, chiar și setările vizuale.

În metodă noi indicăm prețurile la care se atribuie indicatorul. Aceste prețuri sunt de închidere, deschidere, maxim, minim și interconexiunile lor variate.

ADX se utilizează rar de sine stătător. De obicei el servește pentru determinarea fazei pieței (trend sau flat)

Ulterior, în caz de trend, se utilizează indicatori de trend (de exemplu- medii). În caz de flat se utilizează oscilatorii, despre acestea se va vorbi separat.

Acest indicator ne-a revenit din piețele comerciale,  iar pe piața Forex este folosit rar. Totuși el poate funcționa ca o completare în sistemele de comerț variate.

Un ADX care cade ne vorbește despre o piață laterală și despre aceea că trebuie să intrăm împotriva pieței, utilizând indicatorii (Stochastic, MACD, PCI)

Un ADX ascendent cu o valoare mai mare de 15 demostrează, în cele mai dese cazuri, trendul.

Pe graficul ADX noi vedem 3 linii. Linia albastră și este ADX.

Cele 2 linii punctate sunt, corespunzător, DI+ și DI- (Directional movement) după care se determină ADX..

Să ne oprim la aceste linii. Pe grafic sunt reprezentate toate coraporturile posibile dintre maximele și minimele prețurilor între 2 baruri și metoda de definire DI pentru fiecare caz în parte. .

Din rezultatele calculării DI putem concluziona existența trendului( direcția de mișcare) sau absența acestuia. Este evident că pe piața ascendentă DI+ se va mări, iar DI- se va micșora.

Pe o piață descendentă, DI-  se va mări, DI+  se va micșora.

Fiecare dintre DI e o măsură a direcției mișcării în fiecare dintre părți.

Cu alte cuvinte, dacă DI+ traversează  DI-  de jos în sus, piața este de tip bullish și prețul are tendința de a se ridica.

Daca DI-  începe să prevaleze fața DI+, înseamnă ca s-au activizat vânzătorii și piața e gata să se miște în jos.

Prin urmare, intersecția DI+  și  DI-  se consideră un semnal pentru încheierea afacerii.