8 800 775-65-06 (бесплатно по РФ)

Să analizăm tipurile celor mai simple obiecte- linia orizontală și linia verticală.

Liniile verticale se utilizează rar în comerțul real - ele pot fi folosite pentru marcarea unor anumite frontiere ale trendului și de obicei se utilizează la demonstrări.

Pentru instalarea liniei verticale dați click pe simbolul corespunzător în bara de intrumente, apoi apăsați în locul necesar din grafic. Dvs puteți să marcați linia verticală cu un dublu click. După aceasta, Dvs puteți să solicitați meniul contextual, apasând pe ea click drept și alegând punctul “Proprietăți”

Va apărea fereastra unde Dvs veți putea modifica denumirea liniei, să adăugați descrierea, să schimbați culoarea și forma

În fila “Parametri” Dvs puteți modifica unicul parametru însemnat - timpul.

În fila “Afișare” noi putem alege în ce fusuri orare ea va fi plasată

Dvs puteți mișca linia direct pe grafic. Inainte de aceasta trebuie s-o marcați prin dublu click.

Toate operațiunile citate mai sus sunt valabile și pentru linia orizontală. 

Pentru plasarea acesteia pe grafic, trebuie să tastați pe simbolul corespunzător sau să tastați fila “Insert” și să alegeți “Linii” - “Linia orizontală”

Puteți marca linia orizontală și prin dublu click. După aceasta o veți putea mișca sau accesa proprietățile acesteia.

Proprietățile sunt analoage liniei verticale.

Cel mai des linia orizontală este utilizată pentru marcarea liniilor de susținere și de rezistența. Linia de rezistență e de obicei o linie psihologic importantă, pe care prețul nu o poate depăși

De exemplu, în may-june 2015 prețul la Euro de 3 ori a atins nivelul “unu, cinci mii o sută cincizeci”, dar nu l-a putut depăși, după ce a început să cadă. 

Linia de susținere este o linie psihologic importantă, mai jos de ea prețul nu poate să cadă.

Împreună ele constituie canalul în care prețul se poate afla destul de mult timp.

Să zicem, în perioada noiembrie-decembrie 2009 valoarea euro nu putea să cadă sub unu patru mii opt sute, deși de mai multe ori s-a apropiat cu mult de acest nivel.

În cazul dat, noi putem vorbi despre faptul că prețul se mișca în canalul orizontal. În acelaș timp, noi putem constata că la ieșirea din acest canal prețul a început brusc să cadă, parcurgând timp de 3 luni mai mult de 1400 pips(euro a pierdut mai mult din 10 % din valoarea sa).

Liniile de susținere-rezistență pot deveni o componentă importantă a strategiei Dvs.