8 800 775-65-06 (бесплатно по РФ)

Pentru instalarea ”Indicatorului Stochastic” pe grafic, tastăm “Indicatoare” pe bara de instrumente, iar în meniul apărut alegem Oscilatoare- Stochastic Oscillator

După aceasta apare o fereastră unde noi putem modifica proprietățile indicatorului plasat. Noi putem alege 2 perioade de mediere, încetinirea, metoda mediei mutabile, tipul de date cu care opearează indicatorul,  să fixăm maximele și minimele, să modificăm setările vizuale în fila “Culori”.

Stochastic este unul dintre indicatoarele cel  mai des folosit.

El este cel mai folositor indicator în calitate de suporter psihologic.

În formula sa, Stochastic ia în considerație nu numai prețurile de închidere, dar și prețurile maxime și minime pe parcursul unei perioade anumite de timp, ceea ce înseamnă că acesta include o cantitate cu mult mai mare de informație decât oricare alt oscilator. Indicatorul de față a fost creat de Geroge S. Leyn în anii ’50 și formula elaborată de el arată în felul următor: unde K- oscilatorul stochastic al lui Leyn, C- ultimul preț de închidere, L- cel mai jos nivel de închidere pentru ultimele n perioade, H- cel mai înalt nivel pentru ultimele n perioade.

Prin urmare, Stochastic-ul a fost aplanat de 2 ori. La început cu ajutorul “procentului K” (Stochastic rapid)

Apoi cu ajutorul “Procentului D” (Stochastic lent) aceasta este o simplă medie mutabilă din %K

Astfel de denumiri ciudate s-au primit atunci când grupul de traderi înainta formule pentru oscilatoare, oferindu-le denumiri succesive %А, %В, %С etc. S-au demostrat a fi funcționale doar 3: %К, %D si %R.

Primele 2 curbe sunt cunoscute ca stochasticele lui Leyn, ultima purtând numele lui Larry Williams și ei îi dedicăm următorul compartiment. Deosebit de interesant este comerțul la intersecția liniilor K și D.

În adiție, interpoziționarea lor poate fi folosită ca o confirmare a intrării.