8 800 775-65-06 (бесплатно по РФ)

Pentru instalarea ”Indicatorului RSI” pe grafic, tastăm “Indicatoare” pe bara de instrumente, iar în meniul apărut alegem Oscilatoare- Relative Strength Index

După aceasta apare o fereastră unde noi putem modifica proprietățile indicatorului plasat. Noi putem alege perioada de mediere, metoda, să fixăm maximele și minimele, să modificăm setările vizuale.

În metodă indicăm prețurile la care se atribuie indicatorul. Acestea sunt prețuri de închidere, deschidere, maxim,minim și interconexiunilor lor.

În literatura clasică, Indicele Puterii relative se descrie ca “Oscilatorul următor prețului, ce variază între 0 și 100 

Și semnalizează aspirația pieței de a schimba trendul la valorile mari(apropiate de 100%)

Sau mici ale variabilelor RSI”

Indicatorul se calculează după următoarea formulă, unde RS este cu valoarea medie a modificărilor pozitive ale prețului. CD este valoarea medie a modificărilor negative ale prețului. Delta- medie a modificărilor prețului.

Un sfat clasic în utilizarea indicatorului arată în felul următor:                                          Când indicele puterii relative depăsește linia ajutătoare de sus, puterea taurilor este mare, dar piața este supracumpărată și este gata să intre în perioada vânzărilor.

Dimpotrivă, când RSI coboară sub linia ajutătoare inferioară, putem concluziona că puterea revine urșilor, dar este important de punctat că piața este supravândută și demarează cumpărările