8 800 775-65-06 (бесплатно по РФ)

Pentru instalarea ”Indicatorului Momentum” pe grafic, tastăm “Indicatoare” pe bara de instrumente, iar în meniul apărut alegem Oscilatoare- Momentum

După aceasta apare o fereastră unde noi putem modifica proprietățile indicatorului plasat. Noi putem alege perioadele de mediere, metoda, să fixăm maximele și minimele, setările vizuale .

În metodă indicăm prețurile la care se atribuie indicatorul. Acestea sunt prețuri de închidere, deschidere, maxim, minim și interconexiunilor lor.

Indicatorul Momentum (Temp) măsoară mărimea schimbării prețului timp de o anumită perioadă de timp. În literatura clasică, semnalul pentru cumpărare apare dacă indicatorul formează o depresiune și apoi începe să crească.

Iar semnalul pentru vânzare - când atinge extremă și trece în jos.

Momentum ca oscilator se utilizează mai puțin des. Valorile puternic mărite sau puternic micșorate ale indicatorului tempo-ului presupun continuarea tendinței existente și nu întoarcerea ca la alte oscilatoare.

După cum se vede, indicatorul, de cele mai dese ori , repetă prețul, fiind versiunea mai proastă a acestuia. De aceea indicatorul Momentul se aplică foarte rar. În calitate de oscilator el pierde evident în fața unor astfel de indicatoare precum Stochastic și MACD, iar ca un indicator al trend-ului pierde în informativitate chiar și în fața mediei mutabile.

Indicatorul dat poate fi util doar trader-ilor începători, care încă “nu-și cred ochilor” și au nevoie de confirmarea direcției de deplasare a prețului.

Momentum se calculează după următoarea formulă: C-ultimul preț de închidere, Cx- prețul de închidere x zile în urmă

La determinarea Momentumului, noi omitem x baruri, considerând aceasta informație inutile. Aceasta ajută la aplanarea relativă a discordanțelor, însă o astfel de filtrație intensă poate conduce( și o face permanent) la deformări esențiale.